Uitgenodigd door de Franse ambassade

Tot onze grote verrassing bleek dat de Franse ambassade leerlingen die het Delf-examen (diplôme d’études de langue française) uitmuntend hebben gedaan, uitgenodigd worden door de ambassadeur uit Frankrijk.

Bij ons op school waren twee leerlingen die daarvoor in aanmerking kwamen:

  • David de Jonge uit 3v1 haalde 99 van de 100 punten op niveau A1
  • Michiel van der Louw uit 5v2 haalde 99 van de 100 punten op niveau B1

Afgelopen vrijdag (9 december) was het zover. Helaas kon Michiel niet meegaan. Docenten mevrouw Den Os en mevrouw De Jong zijn samen met David de Jonge naar Den Haag getogen. Het was een bijzondere ervaring. Eerst wachten, vervolgens een toespraak van de ambassadeur in het Frans en in het Engels, daarna nog wat typisch Franse drankjes en hapjes. Alle drie waren ze voor het eerst in de Franse ambassade. Een mooie ervaring


Mw. De Jong, David de Jonge, mw. Den Os

Relevant nieuws

Menu