Basisscholen

ONLINE open dag, dinsdag 25 januari 2022

Vanwege de coronamaatregelen is het helaas niet toegestaan een fysieke open dag te organiseren. Maar ook online maken we er een feestje van. En we hebben heel veel leuke filmpjes voor je gemaakt. Je vindt ze op Facebook en Instagram #emelwerdabloeit.

Meedoen met de online open dag kan om 15.30 uur en 19.00 uur, via de link die dan op de website staat. Aanmelden hoeft niet.

De sessie beginnen met een algemeen gedeelte. Daarna kan een keuze worden gemaakt uit diverse online proeflesjes: Technasium, Bèta Challenge, Cambridge Engels, Duits, Kunst en cultuur, Muziek, Nask, Gymnasium.

Technasium (havo/vwo)
Het technasium is een unieke formule voor bèta-onderwijs voor havo en vwo. Leerlingen die het technasium kiezen, krijgen het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) waarin ook examen gedaan wordt. Er wordt gewerkt met échte opdrachten van bedrijven, gemeente en maatschappelijke instellingen. Presentatie: mevrouw De Soeten
Naar een filmpje over het technasium

Bèta Challenge (mavo)
Alle leerlingen van onze mavo, van klas 1 t/m 4, nemen deel aan Bèta Challenge. Zij werken bij het vak Technologie & Toepassing (T&T) aan projecten van échte opdrachtgevers en krijgen zo interesse voor vervolgstudie en werk. Het vak T &T wordt afgesloten met een praktisch examen. Presentatie: Meneer Vriend en mevrouw Van Dijk

Naar het filmpje over Bèta Challenge 

Cambridge Engels
Met het certificaat Cambridge Engels heb je toegang tot Engelstalige vervolgopleidingen en een voorsprong als je in de toekomst internationaal gaat werken. Presentatie: mevrouw Damhof.
Naar het filmpje over Cambridge Engels

Kunst en cultuur
Naar het filmpje over kunst en cultuur

Muziek
Naar het filmpje over muziek

Om je alvast een kijkje te geven zijn we met een camera door onze gebouwen van havo/vwo en de mavo gerend. Echt waar. Kijk maar

Inschrijving

Na ontvangst van het inschrijfformulier van nieuwe brugklassers sturen wij een brief naar deze leerlingen en hun ouders, met daarin de bevestiging van hun inschrijving. Bij de brief wordt het formulier van de talentstromen en een toelichting meegestuurd, met het verzoek dit in te vullen en terug te sturen.  

Toelichting op de talentstromen is hier te vinden

Brugklas

Bij de plaatsing in de brugklas spelen het advies van de basisschool en de resultaten van de eindtoets en het leerlingvolgsysteem een belangrijke rol. De naast elkaar liggende niveaus sluiten goed op elkaar aan, waardoor de leerlingen gemakkelijk van niveau kunnen veranderen. Om de overstap vanuit het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs soepel te laten verlopen is een gewenningsperiode ingesteld. Deze kan per brugklasniveau verschillen.  

Contactpersoon basisscholen:

Ruben van Koningsveld
Afdelingsleider havo/vwo onderbouw
T: 0527-634576
M: 06-48498742
E: r.vankoningsveld@emelwerda.nl

Belangrijke data:

Dinsdag 25 januari 2022 – open dag
Dinsdag 15 februari 2022 – inloopavond groep 8

Menu