Hoe vindt Marit het op ’t Emelwerda?

Het Emelwerda College

Hallo! Ik ben Marit en zit in klas 1V1(de eerste klas van VWO). In deze tekst ga ik jullie vertellen over het Emelwerda College. Ik schrijf dit artikel zodat ik jullie een beeld kan geven van hoe het hier allemaal gaat. Hopelijk kunnen jullie er wat mee.

Introductiedagen
De eerste dagen van school hadden we de introductiedagen. Bij de introductiedagen hebben we besproken hoe het allemaal gaat op de middelbare school. We hebben vooral kennis gemaakt met alle docenten, de vakken en de school zelf. Ik heb gemerkt dat mij dat wel hielp. Daardoor voelde het na de introductiedagen niet alsof ik hier helemaal nieuw was.

Het begin
Toen ik hier voor het eerst kwam vond ik het best spannend, maar dat gaat na de introductiedagen snel weg. Ik had bijvoorbeeld hele leuke kinderen in de klas, die mij daar ook door heen hielpen. Al snel vond ik alles normaal worden, net zoals je je helemaal thuis voelt op de basisschool. Wel woonde ik best ver van school, elke dag ging ik op de fiets en ik moest erg vroeg opstaan. Dat was wel echt wennen voor mij, soms nu nog steeds. Als het koud is ga ik met de bus. Soms moeten we daar wel heel erg voor haasten maar dat komt altijd goed. Je krijgt ook een kluisje met een kluispas. Aan het begin kan je vergeten je kluispas uit je kluisje te halen (later nog steeds), maar dat is helemaal geen probleem! Daar hebben we superaardige conciërges voor.

De klas
In de klas hangt een superleuke sfeer. Iedereen is aardig en grappig. Aan het begin was iedereen nieuw dus voor iedereen was het wennen. Nu is iedereen superaardig en zichzelf. Iedereen hoort erbij in onze klas, niemand sluiten we buiten.

De lessen
Eigenlijk zijn alle lessen best leuk. Soms heb je misschien een vak dat je wat moeilijker vindt dan de andere vakken, maar als je wil zou je daar ook steunles voor kunnen krijgen. Bij een vak vertelt de docent meestal eerst wat we allemaal gaan doen. Dan gaan we dat samen of zelfstandig doen. Om de 2 lesuren, die 45 minuten duren, heb je pauze dat kan 15 minuten duren of 30 minuten. Bij de pauzes kan je in de kantine je brood of lekkers eten. Als je dat bent vergeten kan je dat ook kopen.

Tips
Mijn advies voor jullie is: lekker jezelf zijn en niet bang zijn om dingen te doen. Hier nog een paar tips voor jullie:

Tip 1- Wees lekker jezelf.

Tip 2- Koop een grote tas

Tip 3- Koop grote schriften voor de vakken.

Hopelijk was dit handig voor jullie, veel succes! En hopelijk zie ik je op het Emelwerda College!

Groetjes Marit

Relevant nieuws

Menu