1e project Praktijkgerichte Nieuwe Leerweg Technologie & Toepassing succesvol afgesloten

Leerlingen van 3 mavo sloten hun eerste project over het ‘Uit-je tent festival’ succesvol af. Vanuit StEP (Stichting Evenementen en Promotie Noordoostpolder) waren mevrouw Takken en mevrouw Alves aanwezig om de opbrengsten van het project te beoordelen. StEP had na afloop van het ‘Uit-je tent festival’ van dit jaar een aantal kartonnen tenten (KarTent) gedoneerd om hier wat nieuws van te maken dat past bij het ‘Uit-je tent festival’.

Het project zelf was bijzonder omdat we dit jaar in 3 mavo zijn gestart met de Pilot Nieuwe Leerweg Technologie & Toepassing. Voor onze school houdt dat in dat we vanaf leerjaar 3 opdrachten per profiel maken. Voor het profiel Zorg & Welzijn mochten de leerlingen van karton een voorwerp bedenken dat te maken heeft met sport en spel, voor het profiel Techniek mochten de leerlingen een product bedenken dat demontabel is en gebruikt kan worden tijdens het kamperen en de leerlingen met het profiel Economie werkten de afgelopen periode aan een promotiefilmpje voor het festival en de KarTent.

     

Leerlingen uit 3 mavo maakten een basketbaldoel, verschillende bordspellen, Jenga, een tafeltennistafel, mini-golf, kwartet en een doelspel. Allemaal volledig gemaakt uit de gedoneerde kartonnen tenten. Hierbij een aantal foto’s van onze eindproducten. Dit hebben de leerlingen gepresenteerd voor onze opdrachtgevers, die enthousiast waren over de vele verschillende ideeën die voorbij kwamen.

Nieuwe Leerweg
In 2024 worden de gemengde leerweg en de theoretische leerweg samengevoegd tot één nieuwe leerweg. Alle leerlingen in deze nieuwe leerweg volgen dan, naast avo-vakken, een praktijkgericht programma. De komende jaren wordt de invoering van de nieuwe leerweg voorbereid en wordt er een naam voor deze leerweg gekozen. Onze mavo-afdeling doet mee in de Pilot Praktijkgerichte Programma’s met het vak Technologie en Toepassing (T&T).  

Ook een opdracht voor onze mavo-leerlingen?
We zoeken nog nieuwe opdrachtgevers voor het vak Technologie & Toepassing.
Lees hier alles over het aanmelden van een opdracht.

 

 

Relevant nieuws

Menu