Online voorlichtingsavond 16 november 19.30 uur

Filmpje voorlichtingsavond

Op basis van de nieuwe coronamaatregelen houden we de voorlichtingsavond dinsdag 16 november online.

Leerlingen van groep 8, hun ouders en alle andere belangstellenden kunnen de voorlichtingsavond volgen via Teams.

De avond begint om 19.30 uur met een algemeen gedeelte.

Na het algemene gedeelte kan drie keer (om 20.00 uur, 20.20 uur en 20.35 uur) een voorlichting naar keuze gevolgd worden:

 • 1. Technasium (havo/vwo)
  Het technasium is een unieke formule voor bèta-onderwijs voor havo en vwo. Leerlingen die het technasium kiezen, krijgen het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) waarin ook examen gedaan wordt. Er wordt gewerkt met échte opdrachten van bedrijven, gemeente en maatschappelijke instellingen. Presentatie: mevrouw De Soeten en leerlingen Lieke en Selma.
 • 2. Bèta Challenge (mavo)
  Alle leerlingen van onze mavo, van klas 1 t/m 4, nemen deel aan Bèta Challenge. Zij werken bij het vak Technologie & Toepassing (T&T) aan projecten van échte opdrachtgevers en krijgen zo interesse voor vervolgstudie en werk. Het vak T &T wordt afgesloten met een praktisch examen. Presentatie: Meneer Vriend en mevrouw Van Dijk
 • 3. Taal, cultuur en sport (Cambridge Engels, Kunst en Cultuur, sportoriëntatie)
  Naast het Technasium biedt het Emelwerda College activiteiten aan op het gebied van cultuur en sport. In deze deelsessie vertellen docenten welke extra activiteiten er zoal georganiseerd worden. Daarnaast krijg je informatie over Cambridge Engels. Met dit certificaat heb je toegang tot Engelstalige vervolgopleidingen en een voorsprong als je in de toekomst internationaal gaat werken. Presentatie: mevrouw Hoekema en mevrouw Damhof
 • 4. Hoogbegaafdheid (plus-onderwijs)
  Het Emelwerda College is een begaafdheidsprofielschool (BPS). Hoogbegaafde leerlingen noemen wij Plusleerlingen. Zij krijgen bij ons extra ontplooiingsmogelijkheden aangeboden. In zowel onder- als bovenbouw bestaat de mogelijkheid om enkele reguliere lessen per week over te slaan en in de vrijkomende tijd te werken aan een zelfgekozen project onder begeleiding van een zogeheten Pluscoach. Presentatie: mevrouw Schoemakers en meneer Timmermans
 • 5. Ondersteuningsstructuur (dyslexie, remedial teaching, faalangstreductie)
  Soms gaat het leren en ontwikkelen niet vanzelf. Op het Emelwerda College bieden we ondersteuning aan op het gebied van remedial teaching en dyslexie, faalangstreductie en ‘leren leren’. Als u vragen heeft over hoe deze ondersteuning eruit ziet, kunt u in deze deelsessie terecht bij onze coördinator leerlingondersteuning mevrouw Menage.
 • 6. Mavo

 

Relevant nieuws

Menu