Sil Zoethout naar internationale MEP

Sil Zoethout uit 5 vwo is door naar de internationale editie van Model European Parliament. Hij deed afgelopen week samen met vwo-leerlingen Esmee van Dalen, Timo Polhout, Suzanne van Dijk, Benjamin Dam, Joachim Dam en Jelle Romkes mee aan Model European Parliament Nederland.

Zo’n 150 leerlingen van diverse middelbare scholen uit Nederland bogen zich online en tijdens fysieke bijeenkomsten in onder meer Utrecht en Den Haag over actuele Europese vraagstukken. Op de agenda stonden vraagstukken als de expansie van China, de klimaatdoelstellingen en mondiale ziektebestrijding.

Tijdens de Model European Parliament wordt de organisatie van het echte Europese Parlement gesimuleerd. De delegatie van het Emelwerda College werd onder meer bijgestaan door de oud-leerlingen Iris van Son, Job Mather en Matthias Knijnenberg.

       

Relevant nieuws

Menu