8+ groep

Onderstaand een aantal reviews, geschreven door ouders van 8+ leerlingen. Hieruit blijkt ook weer waar de 8+ voor staat: leren leren, leren doorzetten, leren reflecteren op eigen handelen, ontwikkelen samenwerkingsskills, peergroupervaring opdoen, ontwikkelen eigen talenten. Kortom: een goede voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

Sonja Smits

De extra aandacht en uitdagende activiteiten die worden aangeboden in de voortreffelijke 8+ instructie op het Emelwerda College waren precies wat onze zoon nodig had om hem uit zijn comfortzone te duwen en het “onbekende” aan te pakken. De tijd die wordt besteed aan fundamentele vaardigheden zoals het leren plannen en het omgaan met (potentiële) mislukkingen was een duidelijk pluspunt in de voorbereiding op het vervolgonderwijs op de middelbare school, iets wat hij in al zijn jaren op de basisschool niet nodig heeft gehad. Deze 8+ klas is echt iets voor kinderen die een motiverende vonk nodig hebben om hun zoektocht om te leren te verlichten.

Groetjes,
Johan en Sandy Timmermans

===========================
Sonja super bedankt voor afgelopen jaar. Ook dankzij jou heeft onze dochter meer zelfvertrouwen gekregen en heeft ze veel geleerd.
De 8+ was een echte uitkomst voor haar. In plaats van alleen extra werk op school, wat best druk kan geven, is het juist het andere werk dat de uitdaging interessant maakt.

Ester
============================
Wij gunnen ieder begaafd kind een 8+ jaar. De nieuwe uitdaging en nieuwe leeromgeving heeft onze zoon erg goed gedaan. Hij heeft met veel plezier gewerkt aan de afwisselende opdrachten. Ook was hij op zijn plek in de nieuwe groep.

Dankzij de deskundige begeleiding heeft hij ontdekt dat schoolwerk niet altijd makkelijk is en dat je voor opdrachten echt je best moet doen. Daarnaast is hij nog meer gegroeid in zelfstandigheid, in werk plannen en in het ‘leren leren’. Met veel enthousiasme ging hij iedere week (online) naar de lessen.

Een erg waardevolle ervaring en een goede opmaat naar het voortgezet onderwijs.

Waardevol deze lessen voor onze zoon. De 8+ werd ‘de motor’ voor de rest van zijn schooldagen om ….vol te houden.

Het respect dat Sonja uitstraalde voor creatieve denkstijlen heeft hem meer zelfvertrouwen gegeven. Ook het werken aan leerstrategieën en mindset heeft zijn besef van verantwoordelijk zichtbaar goed gedaan. Dankjewel Sonja!

– ouders Jelle-
===============================
Onze zoon heeft leren leren in de 8+. Hij vond het erg fijn in de 8+ omdat hij naar eigen zeggen het allemaal te makkelijk vond op de basisschool.
Hij heeft geleerd om moeite te leren doen voor vakken die hij niet leuk vindt of waarvan hij dacht dat hij het niet kon. Daarna tevreden zijn als het dan toch was gelukt. Of het leren loslaten als het een keer niet helemaal lukte. Daarnaast zijn de eerste stappen voor het leren plannen gezet en dat is fijn voor de toekomst. Dank voor het leerzame schooljaar!

 

Relevant nieuws

Menu