VVD wint verkiezingen Emelwerda

Als het aan de leerlingen van het Emelwerda College ligt wint de VVD vandaag de Tweede Kamerverkiezing. De partij haalde 13,4 procent van de stemmen, op de voet gevolgd door GroenLinks met 12,6 procent van de stemmen. Forum voor Democratie en het CDA werden respectievelijk derde en vierde met een verschil van drie stemmen.

         

Het Emelwerda College deed afgelopen week mee aan de landelijke Scholierenverkiezingen. In totaal brachten ruim vijfhonderd leerlingen van de pakweg 1300 hun stem uit. De twee stembureaus werden bemand door leerlingen en leerlingen hielpen ook met het tellen van de stemmen. Achterliggende gedachte is dat abstracte begrippen als democratie en politiek begrijpelijker worden door deze letterlijk deel uit te laten maken van de belevingswereld van de leerlingen. De stemmers kregen een rood potlood en een ‘celebration’ oftewel chocolaatje om te vieren dat Nederland een democratie is en dat stemmen een feestje is.

De uitslagen van Scholierenverkiezingen zijn te vinden op https://scholierenverkiezingen.nl/.

Relevant nieuws

Menu