Uitwisseling mavo dag 1 en 2

Onze partnerscholen uit Duitsland, Turkije en Frankrijk zijn deze week bij ons te gast op het Emelwerda College. Afgelopen zondag kwamen ze in de  middag in Lelystad aan. We hebben ze met de leerlingen opgehaald. Soms was het wat onwennig, andere leerlingen hadden elkaar al eerder bij een eerdere uitwisseling gezien en was het fijn om elkaar weer te zien.


Vandaag zijn we dan echt begonnen met ons project. Nadat meneer Brandwijk het project had geopend, was het aan de kinderen om zich aan elkaar voor te stellen. Zo veel verschillende kinderen en achtergronden allemaal in 1 project. Vervolgens gingen we bij meneer Karssens kennismakingsspelletjes doen. We hebben veel gelachen en het ijs was dan ook snel gebroken.

Na de lunch, een boterham uit een trommeltje, even wennen voor onze gasten, was het tijd om te proeven. Smaaklessen bij Restaurant Le mirage. Super interessant, leerzaam en nog leuk ook! Wist je dat er in Koetjesrepen bijvoorbeeld helemaal geen cacao zit? We konden het verschil proeven tussen soep uit een zak of versgemaakte soep met lokale ingrediënten. Wat een fijnproevers hebben wij! Gelukkig wisten ze de gezondere variant er zo uit te halen en was deze ook unaniem het lekkerst.

Verder hebben we onze school laten zien en spelletjes gedaan. Wat een gezellige dag. Op naar dag 2!

Relevant nieuws

Menu