Jij komt toch ook?!

Jij komt toch ook?!

Wij zijn Marit Hospes, Dirk-Pieter Kelderhuis en Lucas Kramer en wij zitten op het Emelwerda College in klas 1. Wij zouden het heel leuk vinden als jullie naar onze school, het Emelwerda College gaan na de zomervakantie. Wij gaan vertellen over wat je nou allemaal doet op een middelbare school, hoe de introductiedagen gaan, tips over waar je rekening mee kan houden als je naar de middelbare gaat en nog veel meer. Hopelijk word je natuurlijk heel enthousiast en wil je nadat je dit hebt gelezen heel graag eens een kijkje komen nemen, dus lees snel verder!!!

Introductiedagen
Op de eerste twee dagen van het Emelwerda College hadden wij introductiedagen. Dat is bedoeld om je klas te leren kennen. Dat is heel leuk, want je hebt hele leuke activiteiten. De activiteiten die wij hadden waren: Project Adventure en een toneelstuk. Bij Project Adventure gingen we allemaal spelletjes doen om elkaar beter te leren kennen en om samen te werken bij de groep. Bij het toneelstuk gingen ze spelen hoe het ging op de middelbare school. Tijdens de pauze kregen we patat met een snackje en een ijsje. Je gaat tijdens de introductiedagen ook kennismaken met je mentor. Wij vonden de introductiedagen heel leuk!

Start op Emelwerda
Wij vonden het begin op het Emelwerda College erg leuk. Natuurlijk is het wel even wennen dat je op een nieuwe school komt, maar je leert ook weer nieuwe vrienden kennen. De school is best groot, met veel trappen en gangen, dus aan het begin is het best even zoeken. Af en toe hadden we het gevoel of we in een doolhof zaten.

Sfeer in de klas
De sfeer in de klas is bij ons meestal gezellig. Soms iets te gezellig, dan hebben we de leraren nodig om weer wat rust in de klas te brengen. Met de Sinterklaasviering hebben we een hele les spelletjes gedaan en kregen we zelfs warme chocolademelk en pepernoten.

De lessen op school
Wij vinden dat de lessen op deze school goed verlopen. Je wordt goed geholpen als je iets niet snapt en er wordt bij de meeste vakken van tevoren uitgelegd wat de leerdoelen zijn. Meestal mogen we na een goede uitleg ook al best snel aan de slag, wat wij persoonlijk best wel fijn vinden. Er zijn lessen waarbij je veel bezig gaat met opdrachten, maar er zijn ook lessen waarbij je meer in beweging komt, bijvoorbeeld bij k&c of lo. Ook kan je een talentstroom kiezen en dan kan je iets doen wat helemaal bij jou past, dat vinden wij ook erg leuk. In klas 1 wordt er ook best wel veel gekeken naar hoe je moet gaan leren en dat kan je heel erg helpen als je voor toetsen moet leren. Zo hebben we met bu (begeleidingsuur) ook vaak gesprekken over hoe het in de klas gaat en we maken ook opdrachten over “leren leren”.

Ons advies aan de leerlingen uit groep 8: wij kunnen je een paar tips geven hoe je makkelijk en goed je eerste schooljaar kan overleven:
1. Pak altijd een avond van tevoren je tas goed in zodat je dat in de ochtend niet meer hoeft te stressen wat je allemaal mee moet nemen.
2. Als je gaat leren voor een toets doe dat dan op tijd en probeer een goede leerstrategie te gebruiken.
3. Kijk op je Magister waar je heen moet voor de volgende les, zo vind je makkelijk je lokaal.
4. Maak je huiswerk in de les, want dan hoef je thuis minder te doen.
Je moet ook wel rekening mee houden dat je er een leuk schooljaar van maakt en dat je leuk doet tegenover je klas want dan zou het helemaal goed moeten komen!

Hopelijk tot volgend jaar!

Relevant nieuws

Menu